Susret trajne formacije Primorsko-istarskog područja

Na susret trajne formacije odazvalo se 40 framaša iz Primorsko-istarskog područnog bratstva. Već oko 9 sati ujutro okupili smo se u dvorištu samostana sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog u Kresnikovoj ulici.

Oko 9:30 započeli smo s programom. Nakon jutarnje molitve, uslijedilo je prvo predavanje na temu „Mladi pred izazovom nove evangelizacije“ koje nam je izložio naš područni voditelj formacije Antonio Šarin, a odmah zatim „bacili“ smo se na rad o skupinama. Svaka je skupina dobila kreativan zadatak u vezi s odslušanim predavanjem , pa smo se radeći na njima izvrsno zabavili. Pogađate, radosti i smijeha nije nedostajalo!

Oko 13 sati naši su trbuščići počeli „kruljiti“ te smo tako dočekali i ručak, koji je svima odlično prijao(pohvale našem mastechefu Mati.  Poslijepodne nam je naša s. Veronika pokazala Kuću utočišta u kojoj djeluju milosrdne sestre ovoga samostana i koje svakodnevno posjećuje 80-ak beskućnika, a zatim nas je sa svojim radom upoznala Marijansko-vinkovska mladež- grupa mladih koji su svoje ispunjenje pronašli pomažući ljudima s margine društva. „Zidovi ulice zidovi su naše klauzure“-posvjedočili su po primjeru sv. Vinka Paulskog čijim se životom nadahnjuju, te s osmijehom na licu podijelili s nama svoja iskustva iz Bugarske koju su posjetili ovoga ljeta.

Sav umor koji smo da tada osjećali, iščezao je kada smo zajedno kleknuli pred Presveti Oltarski  Sakrament – predavši Mu sve svoje brige,probleme, ali i sve ono što smo toga dana doživjeli

Susret je završio Misom, te smo sa nakon neizostavne zakuske, ispunjeni  i s osmijehom na licima razišli svojim kućama, zadovoljni susretom koji je, sigurna sam, bio veoma plodonosan za sve nas.

Ana Barić, Frama Rijeka-Krnjevo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.