Prva primanja Frame Čakovec

Rijeke žive vode, potecite…

Stihovima ove pjesme započeli smo primanja u Franjevačku mladež. Nakon godine dana pripremanja, napokon je došao i taj dugoočekivani dan. Nas 12 novoprimljenika, zajedno s našim bivšim framašima, duhovnim asistentima te predstavnicima područnog vijeća skupilo se u našoj poznatoj FRAMAŠNICI.

Prije godinu dana, na našem prvom susretu, okupilo nas se desetak u toj maloj prostoriji. Taj dan, tu večer, počela je obnova naše Frame Čakovec. Trudili smo se biti redoviti koliko smo mogli, jer smo svi uglavnom školarci. Iako je bilo susreta na kojima nas je bilo samo troje, nismo dopustili da nas to obeshrabri, pa je tako već na sljedećem bilo 15-ak ljudi. Bilo je tu i uspona i padova.

      

Za „prijatelje“ oko sebe postali smo čudaci koji ne znaju što je danas normalno u svijetu. Staneš pa se zapitaš: „Pa dobro, a što se danas podrazumijeva pod pojmom normalno?“. Danas shvaćamo da su framaši sasvim normalni mladi, ali da se ipak razlikuju od današnjih mladih. Imaju svoje ciljeve, vizije za bolji svijet. Mijenjajući sebe, živeći kvalitetu Božjeg života, doprinosimo ljepšoj svakodnevici. U rukama su nam časoslovi i pjesmarice, u srcu Isus, Marija, Franjo i Klara… Sada, kada smo službeno primljeni u Framu, znamo da je to put kojim želimo ići i po kojem se želimo spasiti. Naši bivši framaši uputili su nam i riječi ohrabrenja, da ustrajemo u tome što smo izabrali i da sigurno neće biti lako, ali da moramo biti ispružene ruke našega Spasitelja u ovome svijetu. Pa onda, neka se Duh razlije da svakom žednom srcu nosimo Božju ljubav zauvijek.

      

   

Veronika Banožić – Frama Čakovec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.