Predstavljanje Frame u srednjoj školi u Našicama

U utorak, 25. rujna 2012. godine, našički su framaši 1. i 2. razredima srednje škole Isidora Kršnjavog u Našicama kroz kratak govor i prezentaciju predstavili Framu i zbor mladih koji djeluje u župi.

Cilj predavanja bio je zainteresirati i potaknuti mlade kako bi uvidjeli da Crkva nije dosadna i uštogljena institucija puna nekakvih pravila, zakona i zabrana, da tri promukle starice ne čine crkveni zbor i kako subotnji izlazak ne mora biti glavna okupacija mladih u Našicama. Kroz predavanje su mogli čuti ponešto o povijesti Frame u Našicama, Hrvatskoj i svijetu. Neki od framaša ispričali su zašto i kako su došli na Framu te što ih je na njoj zadržalo. Kroz bogat slikovni materijal mladima je prikazan framaški način života; od običng framaškog susreta, preko raznih područnih i nacionalnih događanja do franjevačkog hoda iliti marša i slavlja obećanja. Fotografije su bile ispunjene smijehom i osmijehom, srećom, radosti i ljubavlju ali i spokojem i sabranosti u molitvi.

Nakon toga je voditelj zbora Luka predstavio zbor mladih „Snaga Duha“. Moglo bi se reći i vokalno instrumentalni sastav jer osim grlatih pjevača i pjevačica, glazbu obogaćuje i čitava četa različitih instrumenata. Iako se može reći da su još u povojima jer zbor postoji tek dvije godine, na snimci koju su učenici imali priliku vidjeti zboraši i zborašice su pokazali izniman talent i odličnu uvježbanost. Frama se predstavila zajedno sa zborom jer smo željeli pokazati da Frama nije jedino mjesto gdje mladi mogu svjedočiti svoju vjeru.  Predstavljanje je obilježilo i početak veće suradnje između zbora i Frame. S obzirom da smo ipak svi dio iste zajednice počeli smo se držati one: Zajedno smo jači. Ionako nam je u konačnici cilj isti – slaviti Boga.

Pred sam kraj prisutni su mogli vidjeti video s našim mladim nadama, odnosno djecom s Framice. Klinci su ponudili svoja razmišljanja o Frami i istaknuli svoje želje da jednog dana i oni postanu veliki framaši. Nakon njih, svoja razmišljanja su ponudili i stariji framaši govoreći o tome što je sve potrebno za život u Frami. Video je završio pozivom na susret i stihovima svima nam znane pjesme: Sa sv. Franjom, otkrij i živi radosno svoje krštenje…

video pogledajte ovdje

Sve u svemu, nadamo se kako smo ovim kratkom predavanjem mladim u Našicama i okolici uspjeli Framu prikazati u pravom svjetlu  kao mjesto stjecanja novih prijateljstava, učenja, zajedništva, smijeha, molitve i podrške u življenju Evanđelja. Također se nadamo da će se neki od njih odazvati na poziv koji smo im odaslali i obogatiti naše bratstvo svojim prisutstvom. No čak i ako se ne odazovu sada, barem će znati da postoji mjesto za njih u Crkvi ako ga ikad požele potražiti.

 Filip Zlosa, Frama Našice

2 Comments

  1. way to go 🙂 bravo, to je to, trebamo više izaći izvan ta 4 zida unutar kojih se stalno krijemo

  2. čestitam braći sestrama na ovako ljepom i divnom svjedočanstvu koje su podjelili sa svima nama.. neka nas naš SERAFSKI OTAC SV. franjo čuva da možemo i dalje renosit ljubav jedni drugima..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.