Obećanja Frame Koprivnica

Svakodnevno donosimo neke dobre odluke i svi znamo koliko je dobar osjećaj kada postanemo svjesni što smo dobili s njima. Još je ljepši osjećaj kada tako nešto podijelimo i s prijateljima, a najljepši kada to podijelimo i sa samim Bogom. Jedna od takvih odluka je odaziv na davanje obećanja. Obećanja su vrlo bitan dio života svakoga framaša i svake godine velik broj nas obećaje da će se odazvati na svaki poziv dobra. Na to su se ove subote, 15. rujna 2012., odlučili i naši koprivnički framaši u crkvi Sv. Antuna Padovanskog.

Broj obećanika nije bio velik (nas 11), ali je bio dovoljan da nas velik broj fratara, framaša, prijatelja i članova obitelji dođe podržati. Jedan od mnogih fratara koji su došli bio je i fra Ivan Penava koji je  predvodio misu. S njime smo se jako dobro upoznali i sprijateljili na našoj duhovnoj obnovi, pa nam je jako puno značilo što je došao i na obećanja, vodio misu te održao predivnu propovijed punu nadahnuća.

Misno slavlje je jako posebnim učinio i sam početak kojega su naši framaši učinili domišljatim, simboličnim i nezaboravnim. Pri ulasku u crkvu obećanici su u čašama nosili vodu koju su dolazeći do oltara ulijevali u jedan vrč. Nakon što su se svi izredali, do oltara su dolazili svećenici, a među njima i naš duhovni asistent fra Krunoslav Albert. Fra Kruno je vodu koju smo mi ulijevali u vrč izlio po maketi svijeta i njome ispunio prostore mora koji su bili prazni. Time smo na simboličan način htjeli poslati poruku svima oko nas, a i sebi samima, da bi se trebali truditi iz dana u dan da se Njegova milost iz naših srdaca razlije po cijelome svijetu.

Nakon misnoga slavlja, pozvali smo sve koji su nas došli podržati na druženje u obližnju dvoranu. Uz druženje smo pripremili i iznenađenje kojim smo  htjeli sve zabaviti i time pokazati koliko nam znači što su nas došli podržati u tako bitnome danu naših života. Pripremili smo dva zabavna videa, jedan o našem superjunaku Framanu i jedan sa preradom pjesme „Somebody that I used to know“. Nažalost, podosta velik broj prijatelja koji su htjeli biti s nama nisu mogli doći, pa smo odlučili staviti naše videe na youtube i tako i s njima podijeliti našu kreativnost. Pa, ako si upravo ti netko od tih ljudi koji nisu mogli doći, ovdje možeš pogledati naše uratke i jednostavno uživati.

http://www.youtube.com/watch?v=0GM30YpyXeE&feature=share

http://www.youtube.com/watch?v=5E-c9sy1m6g&feature=share

Doris Baričić – Frama Koprivnica

1 Comment

  1. E, bilo nam je lijepo na vašim obećanjima. I neka vas dogodine bude dvostruko. Budite marljivi i pobožni, ljubite jedni druge (posebno neki) kao što je Isus ljubio nas.

    I hvala vam na pozivu 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)