Jesenska skupština Zd-ši područja

U subotu 15.9. održana je jesenska skupština Zadarsko-šibenskog područnog bratstva. Oko 10 sati u Zadru u prostorijama Frame Arbanasi okupilo se dvadesetak framaša, područno vijeće i šest duhovnih asistenata ( 5+1).

Nakon molitve jutarnje i pozdrava uslijedilo je prihvaćanje zapisnika s proljetne skupštine te izvještaj rada područnog vijeća koji nam je iznijela naša područna predsjednica Lucija Kundid, a posebno se osvrnula na nacionalni seminar i ovogodišnji Hod na kojima je naše područno bratstvo sudjelovalo u najvećem broju do sada.

Nakon kratkog pp-a (pauze) nastavili smo s radom i naše kontakt osobe za Frama portal i tau te urednica framaškog listića su nam iznijeli izvješće o dosadašnjem radu vezanom za naše područje. Uslijedilo je predavanje “Formacija u područnom bratstvu” područnog voditelja formacije Marka Plavčića. Glavno pitanje je bilo u vezi dobne granice primljenika i obećanika našeg područja te predstavljanje nacionalnog priručnika za formaciju, po kojem su neka bratstva već započela svoj rad, a ostala to planiraju.

Dotakli smo se i duhovnog kapitula dogovorivši vrijeme trajanja i datum održavanja, a naši domaćini će biti Frama Knin. Na kraju smo saznali za poslanice koje šaljemo bratstvima u Lijepoj našoj, svaka Frama je saznala kojem bratstvu će slati poslanicu i taj novi izazov nas je jako razveselio. Zatim nas je nešto još više razveselilo,bio je to ukusni ručak, koji su nam pripremile naše drage časne sestre. Od srca zahvaljujemo Frami Arbanasi i sestri Riti, te ostalim sestrama što su nas lijepo ugostile. Nakon ručka smo se uputili kućama iščekujući ponovni susret, koji će ako Bog da biti već u listopadu u Kninu.

Magdalena Kartelo, Frama sv. Ivan krstitelj – Zadar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.