Gledajmo u Gospodina i razveselimo se – našički mini marš

Kao što svi znamo, od 25. srpnja do 5. kolovoza održao se Hod Franjevačke mladeži. Na Hodu Osječkog područja bilo je osamdesetak mladih. No ono što ne znate je da je desetak odvažnih našičkih framaša od 16. do 18. kolovoza napravilo Mini marš u trajanju od 3 dana. Tri je dana možda malo,ali mi smo svašta stigli napraviti.

Za svu organizaciju je zaslužna naša voditeljica formacije, Dubravka Sertić. Mi, novi članovi, nikada nismo bili na velikom maršu,ali smo za početak otkrili kako to izgleda pa makar u ‘mini’ izdanju. Geslo našeg Mini marša bilo je: ”Gledajte u Gospodina i razveselite se” pa smo tijekom cijelog marša bili dosta radosni. Cilj tog gesla je bio otkriti važnost humora. No ne onog humora na koji svi mislimo, već na humor u duhovnom životu. Često sve vezano uz crkvu shvaćamo dosta ozbiljno i strogo. Zaboravljamo koliko je sve lakše u životu kada smo radosni. Zašto tako ne bi bilo i s našom vjerom? Dopustimo da radost bude način našeg života.

Radili smo – u grupama i samostalno, bolje se upoznavali sa životom Sv. Franje, marširali, naučili kako se trebamo ponašati jedni prema drugima. Podijelili smo se u dvije grupe: Božje ovčice i Tamjane. Gledali smo video u kojem američki isusovac James Martin govori o važnosti humora u vjeri. Između ostalog, govori kako su duhovitost i radost oznaka Duha Svetoga.  Ako je to tako, što je nedostatak radosti?

Susret je bio ispunjen zabavom: imali smo i igre kojima smo jačali zajedništvo, družili smo se, gledali filmove – uz njih plakali, smijali se i vrištali od straha. Nakon dugog dana, prije spavanja, zajedno bi se pomolili. Ovaj oblik susreta je stvarno bio drugačiji, poseban. Svakog se petka nalazimo u našoj dvorani. Susret počinje u 20 sati i nakon par sati –završava. U ta tri dana, susret je trajao cijelo vrijeme. Stvarno je lijep osjećaj bio zajedno moliti, jesti i živjeti, pa makar samo tri dana. Sljedeće godine se možda odvažimo i na veliki marš, tko zna? Ali s osmijehom na licu i radošću u srcima, zasigurno osnaženi krećemo u novu školsku godinu. Bit će to doista radosna godina u kojoj ćemo proslaviti 20. godina postojanja naše Frame.

P.S. Ispričavamo se onima koji su možda željeli vidjeti kako to izgleda; bilo nam je toliko super da se nitko nije ni sjetio slikati.

Marija Čiček, Frama Našice

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)