Susret Frame Sikirevci i Frame Vukovar – Borovo Naselje [FOTO]

Jedne subote (21.7.) u Sikirevcima su se okupili mjesni framaši te odlučili organizirat zajedničko druženje uz roštilj, pjesmu i razgovor, a na to druženje su odlučili pozvati svoju braću i sestre framaše iz Borova Naselja da im se pridruže u njihovom druženju i produbljivanju prijateljstva.

Sve se odvijalo u popodnevnim satima na jezeru Adama Vukovca iz Sikirevaca. Roštiljali su, pjevali i družili se. Ali to druženje nije bilo „obično“, druženje je bilo prožeto Kristom. Kako uvijek biva prije jela je običaj da se pomoli, tako svi su se okupili na zajedničku molitvu i na zahvalu Gospodinu za darove koje im je darovao.

Nakon što se objedovalo nekolicina je pjevala, neki su se opuštali uz razgovor i produbljivanje prijateljstva i stvaranju tako novih, a neki su se odlučili malo okrijepiti u jezeru. Tako je i predsjednica frame Matea završila u jezeru pokazavši svima primjer kako se treba zabaviti.

Druženje je bilo super, jer svako druženje donosi nešto novo, donosi nešto od Gospodina, tako za neke ovo druženje i nije bilo druženje, to je bilo obnavljanje duha i vjere, otvaranja duše drugima i shvaćanja Njegove ljubavi i veličine.

Tako da taj dan je ostao u pamćenju, ali ne samo u pamćenju nego i zapisan u framaškim srcima koja su radosna došla i još radosnija otišla svojim kućama. Uz mnoge razgovore pojavili su se „ključići“ vjernosti i obećanja čuvanja nečije riječi.

Matej Lučić, Frama Sikirevci

1 Comment

  1. Bilo je prekrasno i svakako trebamo ponoviti 🙂
    Tekst je odlično napisan i slažem se, neka vrsta obnove 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.