Povijest Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame

Zadarsko-šibensko područno bratstvo broji 8 bratstava,od čega su dva bratstva u osnutku. Duhovni asistenti ovih bratstava pripadaju Provinciji Presvetog Otkupitelja, Provinciji sv. Jeronima franjevaca trećoredaca glagoljaša, te Školskim sestrama franjevkama.

Bratstva su poprilično povezana, pa se tako s nestrpljenjem čekaju obećanja pojedinih bratstava da se framaši zajedno okupe na istome mjestu. Osim obećanja, tu su i područni kapituli koji nam pomažu da učvrstimo naše zajedništvo koje imamo. Uz kapitule, priliku za druženje koristimo i na školi animatora, seminaru za voditelje formacije te skupštinama i naravno na Hodu Franjevačke mladeži.

Posebno se ponosimo iznimnim karitativnim radom. Do sada se možemo pohvaliti kako su naše Frame barem jednom mjesečno gosti na humanitarnim koncertima i na taj način doprinose cijelom bratstvu. S OFS-om se trudimo što više surađivati kroz razne humanitarne akcije.

Za kraj,ovo područno bratstvo se ponosi sa svojih otprilike 250 članova (obećanici, primljenici i simpatizeri) koji su odlučili biti drukčiji od svojih vršnjaka spremno šireći radost i ljubav prema Evanđelju.

Lucija Kundid, područna predsjednica Zadarsko-šibenskog područnog bratstva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)