Obećanja Frame Osijek-Tvrđa [FOTO]

Bilo jednom jedno kraljevstvo zvano Frama. Imalo je podanike po cijelom svijetu okupljene u manje grupe zvane bratstva. Svake godine podanici pojedinog bratstva, koji su dorasli zadatku, obećaju Kralju na godinu dana svoju odanost. Bilo tako jednom malo, žuto bratstvo zvano Frama Osijek-Tvrđa. Mi, njegovi stanovnici, iako u malom broju u posljednje vrijeme, bili smo jako veseli i radišni. Pripremali smo slavlje svojih obećanja i primanja novih članova u bratstvo.

Ove smo godine bili posebno radosni jer smo imali još jedan veliki zadatak – proslaviti 18 godina postojanja svojega bratstva i zato smo se rano bacili na posao.  Moto ovog slavlja bio je ”Samo put Križa vodi u nebo!” i prema tome smo osmislili izbor pjesama za misu i program poslije mise. Tjednima smo uvježbavali pjesme kako bi Sv. Misa prošla što dostojanstvenije i kako bi Kralj imao najbolju dobrodošlicu koju Mu možemo pružiti. Dali smo sve od sebe, nadamo se da se i Njemu svidjelo.

 Toga dana osam prinčeva i princeza izreklo je svoje ”Evo me” Velikom Kralju. Rekli su ”Da” svome Bogu i odlučili poći trnovitijim putem. Nakon Mise smo se preselili u samostansko dvorište gdje je naše goste čekala cesta koja je predstavljala naš život, od rođenja pa do životne odluke, kada je svakome na izbor dano želi li poći putem Križa ili ne. Zatim je uslijedilo slavlje koje je trajalo do dugo u noć, kada smo zajedno sa stanovnicima ostalih bratstava razmjenjivali iskustva, pjevali, plesali i uživali u radosti i veselju.

U nedjelju smo, na Duhove, nakon mise u 7 h, predvođeni duhovnim asistentom fra Zoltanom, u franjevačku obitelj primili sedam novih članova, što je za naše bratstvo velika i radosna vijest.

 Na posljetku, možemo reći da je to bilo druženje kojim smo napunili baterije kako bi što radosnije svjedočili svoju odluku idućih godinu dana. Znamo da nije lako biti u svijetu, a ne biti od svijeta, ali isto tako znamo da nismo sami. Naš Kralj i braća i sestre su uz nas. I to je prava radost, to je ono zbog čega kraljevstvo Frame živi. Zbog radosti i Ljubavi.  Veselimo se idućoj godini, novim usponima i padovima, novim prijateljima.  Hvala svima koji su došli i uljepšali nam taj dan.

Marija Lešić, Frama Osijek-Tvrđa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.