Obećanja i 18. rođendan Frame Kozari Bok

Pođite za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi” (Mt 4,19) – tim nas je riječima iz evanđelja naš duhovni asistent, fra Josip Vukoja hrabrio i pozivao da budemo jaki i odvažni framaši. I napokon, tradicionalno 1.svibnja, ove godine u sklopu 18. rođendana Frame Kozari Bok,  skupina od petnaestak ljudi formirana u obliku taua, čvrstim je i odlučnim korakom došla pred oltar odazvati se Kristovom pozivu. Bilo je dosta toplo, pogotovo za početak svibnja, a mi smo odlučili istok Zagreba još dodatno zagrijati našom ljubavlju, vjerom i zajedništvom.

Bilo je jako lijepo, pogotovo nama prvoobećanicima. U zraku se osjećala čista pozitiva i dobra energija. Od trenutka kad smo sa ‘svetim plamom’ ušli kroz vrata crkve, dočekala su nas nasmiješena lica braće i sestara iz brojnih frama našega zagrebačkog bratstva.

Nakon mise koju je predvodio naš (već gore spomenuti) fra Josip, druženje se u ugodnom tonu nastavilo u našoj dvorani. Kao i na svakom susretu, i ovdje je bilo neizbježnih nam framaških koreografija, finih kolača, smijeha, ali i odličnog roštilja kojeg su ispekli Pavao i Mirko.

Malo po malo, vrijeme je prolazilo i dvorana se praznila. Framaši su kućama otišli s osmjesima, a mi smo ostali pospremiti prazne tacne koje su nam ostavila naša braća. No, naši novi taui su nas inspirirali da i to učinimo s ljubavlju.

Nakon takva dana, i ona počišćena i prazna dvorana je bila ispunjena dobrim duhom. Zaista smo zahvalni na svakome koji je taj dan za nas dodatno uljepšao.

P. S.  Za slučaj da netko nije bio na obećanjima, a željan je vidjeti što smo pripremili ili  je bio, a želi se malo prisjetiti, neka slobodno pogleda video o našoj frami (http://www.youtube.com/watch?v=d6OpMIM-l-g&feature=g-u-u)!

Sara Razum –  Frama Kozari Bok

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.