Obećanja Frame Pula

Pojava prvih proljetnih cvjetova znak ja da Frama Pula ima svoja obećanja i primanja. Ove godine je to palo na ″Mali Uskrs″, nedjelju 15.04.2012. Šestero mladih koji su u Framu stigli preko Glasnika ili popularnijeg naziva Framice dalo je prva obećanja, osam veterana obnovilo je obećanja, a četrnaestero mladih primljeno je u Framu nakon završetka Mise. U prekrasnoj crkvi Sv. Antuna iznad velebne Arene tog dana bilo je sve zaista posebno.

I sunce nam se osmjehnulo samo nekoliko trenutaka prije početka Misnog slavlja. Da su nam obećanja prošla u fenomenalnom ozračju svjedoči podatak da je crkva tog popodneva bila prepuna što naših roditelja, što prijatelja, braće i sestara, ali i braće i sestara framaša iz Rijeke koji su stigli uveličati naša obećanja. Misno slavlje predvodio je naš duhovni asistent fra Tomislav Hrstić, a pjesmom popratio Zbor FGRI (Frame Grada Rijeke) na čemu im se još jednom zahvaljujemo ovim putem.

Razlog više za slavlje tog dana imali smo jer je sestra Ana iz OFS-a tog dana proslavila 50 godina služenja u bratstvu Sv. Antun u Puli i u tome smo vidjeli poticaj kako ne treba odustajat ni pred čim i samo ići putem koji nam je Gospodin namjenio.

Nakon obećanja i primanja uz hranu i druženje zahvalili smo se svim gostima i pozvali ih da se i dogodine pridruže našem danu koji dolazi pojavom prvog proljetnog cvijeća. Nakon ispraćaja gostiju sami sebi smo rekli da ovo zapravo nije kraj, nego novi početak! I sada smo spremni za izbor novog vijeća, odlazak na područni susret, SHKM kao i nacionalni susret na Trsatu u 6. mjesecu. Toliko zasad iz Pule. Mir i dobro svima.

Matija Agatić, Frama Pula

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)