Područna škola animatora Primorsko- istarskog područnog bratstva

I ove smo se godine, skoro već tradicionalno, zajedno okupili na našoj godišnjoj školi za animatore na franjevačkom otočiću Košljunu od 30. ožujka do 1. travnja, pod geslom: Pazi na službu koju si primio u Gospodinu: izvrši je! (Kol 4, 17b). Voditelji i gosti naš ovogodišnje škole bili su članovi salezijanske obitelji: s. Maja Dolenec članica družbe sestara Kćer Marije Pomoćnice, te njezini animatori Marin i Tea. Ovim smo se u duhu pravoga bratstva, o kojem je sv.Franjo toliko živeći propovijedao, zajedno obogatili različitošću naših karizmi na izgradnju Kristova tijela – Crkve.

Znate ono, kad čovjek mora zastati i sjetiti se prošlih događaja? – nije to koji puta nimalo lak,  međutim, vjerujem da se svatko od nas, prisutnih na ovogodišnjoj školi, sa silnom radošću u svome srcu prisjeća proteklih dana. Bili su to dani istinskog bratstva u kojima su naše međusobne razlike bile sasvim uperene k izgradnji našega zajedništva, kojem je jednostavno tih dana taj maleni otočić odisao. Uistinu, tih nam dana zaista: sve bijaše zajedničko (usp. Dj 4, 32). Kroz susrete u obliku radionica, kako to salezijanci već tradicionalno rade, učili smo prepoznavati darove jedni od drugih i prihvaćati razlike koje među nama postoje i koje su potrebne za potpunu izgradnju zajedništva. Svoje zajedništvo nismo ostavljali samo za sebe već smo ga neumorno iz dana u dan, iz sata u sat, širili na braću franjevce s kojima smo svakodnevno blagovali ali i s našim Gospodinom, izvorom i uzorom svakog zajedništva, kroz zajedničku i osobnu molitvu, kojoj smo posvetili veliku pažnju.

Vjerujem da svi znate da je iskustvo koje negdje i nekad doživimo teško opisati riječima, ali, želio bi da ovo iskustvo, kojega smo proteklih dana bili dionici, bude pokretačka snaga da u našim bratstvima zaživimo ono što smo tada živjeli i tako, budemo svima dokaz da mi mladi nismo budućnost, već sadašnjost Crkve. Pozvani smo svima pokazati da možemo opravdati i uzvratiti povjerenje koje nam se iskaže i posvjestiti se da smo pozvani, kako je jednom netko negdje rekao: skinuti bore s lica Crkve.

 

Antonio Šarin, Frama Rijeka – Trsat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)