Proljetna skupština Zagrebačkog područja

Proljetna skupština Zagrebačkog područja održana je 9. i 10. ožujka, a domaćin je bila Frama Zagreb – Siget.
Na skupštini se okupilo četrdesetak predstavnika iz većine bratstava našeg područja zajedno s Područnim vijećem na čelu s predsjednicom Tanjom Radman. Skupština je započela osvrtom na prethodno razdoblje od Jesenske skupštine u Zagrebu koja se održala u prostorijama bratstva Frame Zagreb – Leopold Bogdan Mandić, a potom se prešlo na predstavljanje smjernica za bratsku animaciju (Danijela Rebac, OFS). Rad skupštine je nakratko prekinut zbog pobožnosti križnoga puta i sv. mise. Križni put su animirali skupštinari. Dan je završen molitvom, tj. Euharistijskim klanjanjem u kapelici.

Sutradan nakon jutarnje molitve Časoslova uslijedio je duhovni nagovor fra Tonia Vučemilovića. Nakon toga prešlo se na predstavljanje baze podataka koja će služiti za lakše prijave na susrete. Ovu bazu podataka detaljno su predstavili Vladimir Rosančić i Branimir Pešorda (Frama Dubrava).

Na skupštini je također odlučeno da se napravi arhiv u kojem će biti čuvane sve teme susreta koje su obrađivane u mjesnim bratstvima te smjernice za njihovo izvođenje. Na taj način želimo jedni drugima pomoći u pripremi mjesnih susreta. Također, osvrnuli smo se i na nadolazeći, XIX. hod Frame za koji se nastoji animirati što više mladih te VI. Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima čiji će domaćin biti Zadarsko-šibensko područno bratstvo (u prostorijama Frame Šibenik – Šubićevac).

Raspravljalo se i o novim humanitarnim idejama, dvadesetoj godišnjici Frame u Hrvatskoj čija će proslava biti u Rijeci 2. lipnja, sljedećem područnom Kapitulu, područnom hodočašću OFS-a i mnogim drugim temama. Dogovoren je plan događanja za razdoblje koje slijedi kao i datumi: obećanja, mjesnih izbora te bratskih pohoda. Skupština je završila sv. misom nakon koje je slijedio ručak.

Hrvoje Šijak, Frama Koprivnica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)