Obećanja Frame Šibenik – Meterize (FOTO)

frama-sibenik-meterize-11

“I došao je dan koji uvijek jedva dočekam…”  Ako ste kojim slučajem pomislili da su ovo riječi jedne svima već poznate pjesme, u potpunosti ste u pravu. Ali ovim riječima se mogao opisati i osjećaj koji nas je obuzeo tog predivnog dana 18. veljače 2012. Svima već znani snijeg upropastio nam je prvi pokušaj primanja i obećanja koja su trebala biti 11.veljače, ali ova „manja“ elementarna nepogoda nas nije spriječila u našem naumu pa smo tako nakratko odgodili jedan od najboljih događaja u našem životu.

Da bi došlo do tog dana trebalo se kvalitetno pripremiti. Čekalo nas je puno posla (izrada i slanje pozivnica, osmišljavanje programa, priprema glazbe, hrane i pića…), ali kad se male ruke slože sve se može. Malo po malo, iz dana u dan, zajedničkim snagama uspješno smo pripreme privodili kraju. Tako smo s osmijehom na licu  i radošću u srcu spremno izrekli „Evo me“ tijekom misnog slavlja koje je predvodio fra Frano Doljanin, duhovni asistent Splitsko dubrovačkog područnog bratstva i na taj način otvorili svoje srce Bogu da i dalje osluškujemo plan koji ima za nas. Na misnom slavlju pridružilo nam se stotinjak braće i sestara iz svih bratstava Frame Zadarsko-šibenskog područnog bratstva: Frame Lišane, Drniš, Knin, Zadar – Arbanasi, Zadar-Sv. Ivan Krstitelj, Šibenik – Šubićevac, Šibenik – Varoš, ali i pripadnici Frame iz Splita, Sinja i Imotskog te duhovni asistenti. Svojim prisustvom su nam uljepšali poseban dan. Frama Šibenik – Meterize i istoimena župa taj je dan postala bogatija za 6 primljenika i 19 obećanika.

Nakon završetka misnog slavlja program smo nastavili u župnoj dvorani uz uživanje u hrani i piću. Ali kakvo bi to bilo slavlje bez glazbe? Stoga smo kao pravi domaćini odlučili našim gostima priuštiti događaj za pamćenje,  tako je novonastali  bend Frame Meterize odlučio uživo zasvirati duhovne, ali i zabavne pjesme. Prvi javni koncert koji je prošao i bolje od zamišljenog. Kao što se kaže :“Sve što je lijepo kratko traje!“ tako je nažalost i našem zajedničkom druženju došao kraj.

Na kraju se od srca zahvaljujemo svima koji su unatoč ledu i snijegu došli i podržali svoju braću i sestre na daljnjem životnom putu poslanja radosne poruke :“Poslan sam da govorim s tobom i da ti donesem radosnu poruku” (Lk 1,19). Davanjem obećanja  ovo poslanje je na nama da ga kao glasnici Velikoga Kralja vjerno i radosno živimo te primjerom života privučemo mnoge mlade u krilo Crkve.

Lucija Kundid i Anamaria Lucić, Frama Šibenik-Meterize

[nggallery id=11]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)