Obećanja Frame Otok

Frama Otok

Obećanja u Otoku održala su se 4. veljače 2012.  Znate, trebalo je to i dočekati. Uzbuđeni dolaskom tog posebnog dana počeli smo s pripremama i smišljanjem skeča, moralo je biti originalno, zabavno, ma jednostavno nešto što će ljudi pamtiti. S obzirom na to da je naša Frama toga dana slavila 10. rođendan, odlučili smo imati skeč o 10 Božjih zapovijedi.

Pozivnice smo osmislili kao dvije ploče na kojima pišu podaci (kada treba doći, u koliko, gdje, itd…). I ove godine smo bili vrijedni i trudili se da sve bude savršeno. Pripreme su započele još za vrijeme zimskih praznika. Trebalo je napraviti 60-ak pozivnica jer smo odlučili osim bratstava Frame našeg bratskog područja pozvati i sve stare obećanike Frame Otok.

I tako se bližio i taj dan. Zadnji tjedan prije obećanja kada je već skoro sve bilo gotovo počeo je padati snijeg, bili smo jako sretni. Ta radost je trajala sve dok nam neka bratstva Frame nisu javila da možda neće biti u mogućnosti doći zbog vremena. Tada je sve ”propalo”, bili smo razočarani jer će toliko našeg truda biti uzaludno. No, onda nam je naša predsjednica Marija rekla: “Ajde dignite glave, nemojte biti tako pesimistični, nije sve tako crno! Možemo mi to, nas ništa ne može zaustaviti pa čak ni ova situacija, zato idemo u najboljem svjetlu pokazati kakva je Frama Otok! Dat ćemo obećanja s osmijehom na licu, ovo je naš dan!”

Kada smo malo realnije pogledali na cijelu situaciju odlučili smo zaista dati sve od sebe i učiniti ova obećanja nezaboravnim. Tako je i bilo. Možda atmosfera na misi nije bila kao do sada, ali zbor mladih je svojom pjesmom ispunio crkvu. Propovijed je bila poučna. Unatoč vremenu ipak su nam u goste stigla tri bratstva Frame: Vukovar, Vinkovci i Privlaka. Nakon duševne okrijepe trebalo je okrijepiti i tijelo. Naši roditelji i župljani naše župe su se pobrinuli za to. Zatim je trebalo pokazati  svoje glumačke vještine. Trebalo je na komičan, ali i poučan način publici prikazati 10 Božjih zapovijedi, i naravno, uspjeli smo u tome.

 Zabavili smo se i bilo je savršeno.

Nikolina Tomić, Frama Otok

3 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.