Nije kraj

Ponekad nas život iznenadi sa situacijama kojima se nismo nadali, sa situacijama koje nisu toliko česte, a obično budu bolne ili tjeskobne. Ti trenuci imaju neku lažnu snagu da mogu nadvladati trenutke sabranosti, trenutke starih dobrih dana. Pogledaj Isusa i shvati tko je jači od svega i tko je istinita snaga svakog tvojeg dana!

Navikli smo na puls svakodnevnice, na puls našega dana, naše percepcije, učenja, razmišljanja. Nismo navikli na aritmije koje poremete skladan i ispravan puls. No, kada aritmije nastupe – uvijek kao trenutna tegoba, gubimo dah, nešto nas pritišće i ne vidimo izlaz. Zatomili bi sebe u najtiši kut ili bi krikovima dozivali nečiju pomoć. Krivili bi sebe i sve oko sebe, nažalost i Boga pitanjem: Zašto se ovo događa? I tako mi postajemo oni najbolji liječnici koji obično daju krive dijagnoze poput onih lažnih proroka. Postajemo postepeno destruktivni i tjeskobni, pesimistični i osjetljivi, agresivni ili… Zar je to metoda liječenja aritmije tvoga srca? Zar si u stanju zaboraviti sve lijepo i dobro radi nečega što ti se naočigled i trenutno tako ne čini? Zar si zaista toliko sebičan i misliš kako svijet postoji samo za tebe i tvoj puls?

Zar…?

Rekla bi sv. Koleta: Ako postoji pravi put koji vodi u Vječno Kraljevstvo, onda je to sigurno put strpljivo podnesene patnje.” U skladu s tom izrekom zapitajmo se kako ja prihvaćam tu patnju, tj. aritmiju. Prihvaćam li ju kao Božje djelo koje se očito moralo izvršiti, ALI ne da me ubije, već ojača, ali ne da me uništi, već ohrabri. Asocijacije tako dovode do one izreke da ti Bog na leđa stavlja onoliko koliko to ti možeš ponjeti. Stoga zahvali Ocu za sve, za boli i tuge i sve… jer ono što ti se sada čini nenadvladivo kasnije će ti biti škola života koju ćeš uspješno položiti, ali samo uz Njega. Iako ti je sad aritmija gorka, postati će ti slatka, kao i gubavac sv. Franji prije i poslje obraćenja- “Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako” (Mt 11,30). Vjeruj “ZNA OTAC “ (Mt 6,32) i neće nas ostaviti!

 

Nije kraj ako te netko ismijava – on ne zna da vrijedite jednako u Božjim očima!

Nije kraj ako te netko ogovara – upoznat će te!

Nije kraj ako spoznaš da stvari ne idu kako si planirao – ići će!

Nije kraj kada ostaneš bez drage i voljene osobe – jednog dana ćete se sresti ponovno!

Nije kraj ako ti ne ide u školi – sam znaš koliko si puta uspio sve riješiti!

Nije kraj ako netko ne prestaje činiti tebi loše – ti mu ne uzvrati, već  za njega moli!

Nije kraj ako ostaneš bez uslišane molitve – Bog ima nešto bolje za tebe!

Nije kraj ako padneš – ustat ćeš!

Nije kraj ako pukne veza – Bog ih nanovo uspostavlja!

Nije kraj ako nešto ne znaš- naučit ćeš!

Nije kraj…!

Nije kraj…!

“NIJE KRAJ kad pomisliš kraj, svaki dan nosi nadu, svaka nada snage da!”

Krist je otkupio sve boli i patnje, Njegova je bol bila najveća… On je tako otkupio tebe i sve tvoje. Stoga, Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se! (Mt 14,27) 

7 Comments

  1. E,Šaki,bome poticajan članak da se uvijek preupitamo i da ne odustajemo lako od nekih osoba,situacija.

  2. … hvala… i da ne odustajemo lako od sebe… a pogotovo da ne odustajemo nikako od Boga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.