Susret Frame grada Šibenika

Dana 14.11.2011. u prostorijama bratstva Frame Šibenik – Varoš održao se susret svih bratstava Frame grada Šibenika. Kako i doliči mladima iz Frame na početku smo  izmolili molitvu časoslova i Franjevačke mladeži. Nakon molitve, slijedio je uvod u temu koji je pripremio David Batinić (voditelj formacije u Frami Varoš). David nas je u vidu igara asocijacije navodio da pogodimo o kojoj temi se radi. Na zabavan i zanimljiv način mladi su došli do rješenja asocijacije i otkrili da je riječ o hrvatskim svecima i blaženicima, a na poseban način o sv. Nikoli Taveliću čiji je spomendan bio taj dan.

 

Zatim je slijedilo predavanje fra Perice Maslaća (duhovni asistent Frame Varoš) na već spomenutu temu. Fra Perica nam je predavanjem pokušao posvijestiti da upravo svatko od nas može biti i postati svet svojim načinom života. Nakon poučnog predavanja smo imali i rad po grupama u kojima smo pobliže upoznali sv. Nikolu Tavelića koji je bio rodom iz Šibenika. On je u mladosti kao i mi bio zadivljem djelovanjem sv. Franje Asiškog, te je nakon nekog vremena odlučio misionarski djelovati u svijetu. Malo pomalo se približavao kraj našeg zajedničkog druženja pa je nakon zaključnog plenuma započeo zabavni dio.

Upravo smo u zabavnom dijelu imali malo iznenađenje za djevojku iz Frame Meterize kojoj je taj dan bio rođendan. Naime, mladi iz bratstva Frame Meterize su se pobrinuli za njen rođendan na način da su joj napravili tortu, a svi ostali su joj zapjevali svima već poznatu pjesmu „Sretan rođendan!“. Međutim, ni tada nije bio kraj našem druženju. Kao uspomenu na cijeli susret dobili smo krunice pa smo uz njih pojeli i slastan komad čokoladne torte te završili sa druženjem, ali ne zadugo jer se već drugi sprema za sljedeći mjesec. Za kraj ono što bi se još moglo nadodati jest da su ovakvi zajednički susret jako dobra stvar jer se još više upoznajemo i družimo s mladima iz Frame iz našeg grada i rastemo u zajedništvu.

Lucija Kundid, Frama Šibenik – Meterize

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.