II. Kapitul Zadarsko – šibenskog područja Frame

12. studenoga 2011. godine, u subotu, okupili smo se mi, mladi Frame Zadarsko – šibenskog bratstva na područnom kapitulu – susretu svih naših bratstava. S uzbuđenjem smo stigli u Šibenik, na Šubićevac, a ulazeći u crkvu sv. Ante ugledali smo i neka već poznata lica iz naših bratstava Frame: Arbanasi (Zadar), sv. Ivan Krstitelj (Zadar), Lišane (Lišane Ostrovičke), Knin, Drniš, Meterize (Šibenik), Varoš (Šibenik) te Šubićevac (Šibenik) koji je bio domaćin susreta. U crkvi nas je pozdravio fra Ivan Nimac, gvardijan i župnik rodom upravo iz Lišana, a molitvu je vodio fra Ivan Lukač, naš područni duhovni asistent Frame. Potom nas je u dvorani pozdravila područna predsjednica Lucija Kundid koja je zajedno s Područnim vijećem organizirala susret.

Nakon kratke pauze, fra Frano Doljanin, duhovni asistent Splitsko – dubrovačkog područja, održao nam je predavanje na temu susreta: «Braćo, radite hrabro, budite jaki i pouzdajte se u Gospodina!», posebnu pozornost obraćajući upravo na zajedništvo Frame kao bratstva. Nakon predavanja podijelili smo se u grupe gdje smo se u prvom dijelu rada upoznali te razgovarali o našim darovima, njihovom korištenju za napredak i razvoj bratstva, o našem pouzdanju u Gospodina. Uslijedio je ručak za koji je bio zaslužan restoran «Lav» i gospodin Marijan Karega te slobodno vrijeme koje smo iskoristili za zajedničko druženje uz veselje i pjesmu. Nakon toga ponovno smo nastavili s radom u grupama razgovarajući o stanju našeg područja, tj. naših bratstava, načinu obrade tema, utjecaju Frame na naš život, o poteškoćama s kojima se susrećemo, očekivanjima prema područnom vijeću itd., gdje smo došli do zaključka da međusobna ljubav i razumijevanje te pouzdanje u Gospodina, baš kao što nas je u predavanju poučio fra Frano Doljanin, rješava sve poteškoće i nedaće.

Svaka grupa je u Plenumu izložila svoje zaključke. Potom smo se zabavili uz igru «Poštar» u kojoj je svaka grupa trebala skupiti 27 papirića boje svoje grupe koji su se nalazili u kuvertama skrivenim po samostanu te ih posložiti po abecednom redu. Ona koja prvi složi, pobjednik je. Pri tome smo napravili popriličan nered, ali se i dobro zabavili. Nakon smijeha i veselja, sabrali smo se za svetu misu koju je predvodio fra Ivan Nimac uz koncelebraciju fra Frane Doljanina, fra Ivana Lukača, fra Marija Radmana i fra Nikole Ćurčije. Dirljivi trenutci pjevanja duhovnih pjesama, stisak ruke pri Oče našu, primanje svete hostije, uz što smo se svi osjećali veoma povezanima kod nekih su izazvali čak i suze.

Posebice smo se razveselili kad smo ugledali našeg područnog voditelja formacije Marka Plavčića koji je, zbog obveza bio u Zagrebu, ali unatoč iscrpljenosti i umoru, ipak je pronašao vremena da nas obraduje svojim dolaskom. Na kraju smo se svi opet skupili ispred crkve i zapjevali uz gitaru. Pri odlasku smo se pozdravili zagrljajima i toplim riječima uz iščekivanje sljedećeg ovakvog susreta kojem se, vjerujemo, svi veoma raduju jer smo upravo u takvim trenutcima bliži Gospodinu, a naše srce preplavi neopisivi val sreće i ljubavi. Veliko hvala svim framašima i domaćinima!

Anđela Mijić, Frama Lišane

2 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.