Obećanja Frame Karlovac

Framaška obećanja- jedanput u godini. Netko bi pomislio da su sva uglavnom ista. Isti tekst, isto obećanje, tu i tamo neki skeč. Često sam se nalazila u moru pitanja koja su se ticala mog osobnog doživljaja prvih, drugih, a sad i trećih obećanja. Često su ta pitanja dolazila iz mene same, ali i iz okoline.

Bližila su se obećanja našeg bratstva, a uz to i brojne pripreme i obveze. Kako sam se na kojem susretu upoznavala s novom braćom i sestrama framašima tako sam odmah pozivala na obećanja. Prilikom svih upoznavanja često bih zahvaljivala Gospodinu što me upoznao sa svim tim ljudima, prekrasnim cvjetićima u njegovu vrtu. Ponekad bih mu znala sa šalom spomenuti obećanja koja su se bližila i toliko framaša koji su trebali doći. Na to sam gledala kao na nemoguću misiju: “Aha, možeš mislit’ da će ih toliko doći.”

Vrijeme je odmicalo i došao je dan D. Naša skromna, mala, no opet velika Frama, žurno je obavljala posljednje zadatke: Sokovi, kolači torta jedan, torta dva, torta tri, hot-dogovi, možda malo ozbiljnosti? Znali smo da će ove godine biti više mladih nego obično no nismo previše razmišljali koliko bi to “više” moglo biti.

Misa je počela, a nama je jedino preostalo biti s Gospodinom, odmoriti se u Njemu, a zatim s Njim i uz Njega i sv. Franju obećati da ćemo živjeti Evanđelje po primjeru sv. Franje, da ćemo nastojati što više biti male sluge Gospodnje. Gospodin je nama, framašima karlovačke Frame, otvorio oči i dao nam da shvatimo koji nam dar daje u tome trenutku. Crkva je bila puna braćom i sestrama framašima, bilo ih je toliko da su nam i srca i duše skakale od veselja: “Uuuu vidi koliko je Kaptolaša došlo!! Frama Siget je tu!! Tek Frame Kozari Bok, Koprivnica, Klanjec, Varaždin, Mađarevo, Dubrava!! Ajmeeee”.

Divan je to dan za našu Framu bio, a sigurna sam da je i našem sv. Franji bilo jako drago. Shvatili smo kolika je veličina i ljepota življenja u bratstvu. Zaista jedino što mi preostaje za napisati je:” Velika nam djela učini Gospodin, sveto je ime Njegovo!”

Tena Prskalo, Frama Karlovac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.