Prva primanja Frame Vrgorac

Konačno je osvanuo 16. listopad,  nedjelja koju su vrgorački framaši željno iščekivali. Osvanula je vedra, ali hladna nedjelja u kojoj je osmero mladih (tri mladića i pet djevojaka) izreklo svoje prvo i veliko ”Evo me!”. Da bi pružili podršku svojoj neiskusnoj, ali hrabroj braći, stigli su i predstavnici Frame Metković, Frame Imotski te predstavnici Frame Gospe od Zdravlja i Svete Obitelji.

 

U 10 sati započelo je euharistijsko slavlje u prostranoj i moderno uređenoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije. Svetu misu je predvodio fra Frano Doljanin, duhovni asistent Splitsko- dubrovačkog područnog bratstva. U nadahnjujućoj propovijedi istaknuo je važnost bratstva Frame u oblikovanju života i karaktera mladih ljudi. Na samom kraju mise, okrijepljeni Tijelom i Krvlju Kristovom i prepuni Duha Svetoga, framaši su svečano pristupili glavnom oltaru. Milena Roso, Marta Šalinović, Martina Rezić, Anđela Buklijaš,  Marija Borovac,  Antonio Barać,  Mate Erceg i Josip Buklijaš tada su izrekli svoje ”Evo me” i postali prvi primljenici Frame Vrgorac.

Nakon mise, uslijedilo je druženje i razmjena iskustava s framašima koji su stigli u goste. Uslijedili su trenutci za pamćenje u životu svakog od prisutnih framaša. Prostranu dvoranu ispunila je framaška pjesma i radost.Gotovo da se mogla opipati čista franjevačka nit koja je njihove duše vezala u samo jednu- framašku. Sviralo se, plesalo i molilo.

Kasnije se održao kratki neslužbeni sastanak u kojem su novoprimljeni framaši i njihov duhovni asistent fra Petar Vrljičak primili upute i iskustva od prisutnih framaša, posebice od Perine Granić, voditeljice formacije Splitsko- dubrovačkog područja.

Framaši su se kasno poslijepodne razišli. Gosti su otputovali svojim kućama i svojim bratstvima, obogaćeni za jedno novo živopisno iskustvo, a naših osmero domaćina ostalo je sa svojom teškom zadaćom. Ostali su sa svojom uzvišenom misijom da na noge podignu jednu novu Framu, jedan novi biser među hrvatskim bratstvima. Na nama je da im damo krila, snagu i ustrajnost u njihovoj namjeri i pratimo ih u našim molitvama.

 

Ivana Granić, Frama Imotski

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.