Obećanja Frame Virovitica- “Mnogo je zvanih, malo izabranih”

Tek nekoliko dana nakon blagdana našeg serafskog oca, s ambona smo u nedjelju čuli: „Mnogo je zvanih, malo izabranih.“

S istinskom željom da na Božji poziv odgovorimo poput svetog Franje, nas trinaestero dalo je svoja obećanja u nedjelju 10.9. Pred Božjim licem, a uz potporu braće i sestara framaša iz Varaždina, Zagreba, Koprivnice i Rijeke, prisjetili smo se svog poslanja: da budemo dostojni uzvanici Božji u svakom djeliću svog života.

Svetu misu predvodio je fra Krunoslav Kocijan, naš novi duhovni asistent, uz čiju smo pomoć izvršili i posljednje pripreme za obećanja. Kao znak povezanosti s Franjevačkim svjetovnim redom, za naša su obećanja posvjedočili naši bratski animatori.

Nakon mise, nastavili smo druženje s ostalim framašima, kojima smo za zahvalu pripremili prigodan skeč. U njemu smo ih pjesmom i smijehom proveli kroz veća događanja u kojima je bratstvo ove godine sudjelovalo, a u međuvremenu su održani i mjesni izbori.

Naša sad već punoljetna Frama, osnažena ovim obećanjima, kreće u novu godinu života s Kristom i za Krista. Zahvaljujemo stoga svima koji su nas ohrabrili svojom prisutnošću (ili su barem to željeli) da možemo u bratskoj ljubavi „posvetiti svoju mladost Kristu“.

Luka Tripalo, Frama Virovitica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.