Obećanja Frame Imotske krajine

U utorak 4. listopada 2011. na poseban je način obilježen je blagdan sv. Franje koji u imotskoj župi, čiji je zaštitnik ovaj veliki svetac, zauzima posebno mjesto. Proslava je započela svečanom procesijom kroz gradske ulice i misom koju je predvodio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Željko Tolić. U procesiji su sudjelovali brojni građani, ali i Franjevački svjetovni red te mnogi drugi za koje je taj dan bio poseban jer su slavili svoga zaštitnika i zagovornika. Međutim, stotinjak framaša se tu večer spremalo i za još jedan važan korak, jednu od prekretnica u njihovim životima – davanje prvih obećanja.

Na večernjoj svetoj misi, koju je predvodio gvardijan imotske župe fra Zoran Kutleša, svoja prva obećanja dalo je oko 100 mladića i djevojaka iz svih Frama Imotske krajine koji su uz nazočnost brojnih vjernika obećali živjeti po evanđelju i slijediti Kristov put uz zagovor serafskog oca Franje. Njihova želja da ″se posvete u službi kraljevstva Božjega″ nalazit će posebnu snagu u euharistiji te će njihove želje, prema obećanjima, biti usmjerene na to da u svakome prepoznaju Krista te tako svoju mladost posvete nastojanju da svaki čovjek u njima može pronaći svoj oslonac, svoje uporište i pomoć.

Svi framaši imali su veliku podršku svojih duhovnih asistenata koji će ih i dalje usmjeravati na tom putu vjere, ali i starijih framaša koji svoj poziv već žive i produbljuju u bratstvu Franjevačke mladeži.

Poslije svete mise održana je zakuska na koju su bili pozvani svi framaši, ali kojoj je cilj bilo druženje i bolje upoznavanje braće i sestara framaša.

Nadamo se da će Bog dati snagu svim novoobećanicima da održe svoja obećanja i da će svoje talente, vrijeme i volju koristiti za izgrađivanje sebe i bližnjih. Neka kao uzor u svom životu uvijek gledaju skromnog i velikog svetog Franju.

Daniela Todorić, Frama Imotski

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)