Proslava 10 godina Frame Knin

U subotu 17.09.2011 u 17 h krenuli smo od crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, praćeni duhovnim asistentima Frame Knin i ostalih Frama koje su bile pozvane: Frama Drniš, Frame Meterize, Gospe Van Grada i Šubićevca, te ostali mladi iz Knina . Na putu do Biskupije smo pjevali i veselili se jednom takvom susretu. Kada smo došli do crkve sv. Marije zauzeli smo mjesta i program je mogao početi. Nakon uvodne pjesme framaškog benda Knin poslušali smo uvodnu riječ fra Ivana Lukača. Moto susreta bio je ”Bog moj,sve moje”.

Prisjetili smo se svih duhovnih asistenata koji su prošli kroz framu Knin: fra Josipa Repeše- koji je ujedno i osnovao Framu; fra Domagoja Volarevića-koji je prisustovao bdijenju te fra Edvarda Sokola. Uslijedilo je klanjanje. Posebnu poruku i čestitke dobili smo od Njegove Svetosti Pape Benedikta XVI. koji je od srca udjelio svoj Apostolski Blagoslov Franjevačkoj mladeži, Mjesnom bratstvu Knin, te na njih zazvao obilje nebeskih milosti i zagovor Blažene Djevice Marije. Nakon klanjanja u tišini smo izručili svoje molitve Gospodinu.
Bend je nakon klanjanja odsvirao par pjesama prije nego što je gvardijan fra Petar Klarić uputio par riječi kako bi iskazao svoju radost i zahvalnost svima kojim su došli na bdijenje. Pater Ivan Mandurić dao je svjedočanstvo o svom svećeničkom pozivu koje je doživio u kasnim godinama nakon obraćenja prije kojeg nije vjerovao u Boga, ali Ga je želio naći. Nakon svog svjedočanstva pozvao je Tereziju koja je svjedočila duhovnom iskustvu na Modravama, na kojima se i zadržala zadnjih devet godina, te je pozvala sve da dođu i da iskuse blizinu Boga i ljudi. Zatim je fra Ivan pozvao Mateu Buhu koja je dala svjedočanstvo svojeg iskustva svjedočenja pred papom Benediktom XVI. u Zagrebu na susretu mladih s papom.

Nakon završetka programa framaški bend je odsvirao par pjesama uz koje smo otplesali zabavne plesove i tako se zabavljali dok prijevoz nije došao. Kada smo stigli u Knin svi smo bili pozvani na zakusku u samostanskoj dvorani sv.Ante gdje smo se družili i prepričavali doživljaje s jednog ovakvog predivnog hoda uz koji smo ujedno proslavili i deset godina postojanja Frame Knin.

Klaudija Ćosić,  Frama Knin

1 Comment

  1. Bog s tobom Klaudija, Mandurić je iz izrazito ali izrazito katoličke obitelji te je tako i on živio aktivno život mladog katolika uz GROMADU p.Tomislava Ivančića kao i fra Jozu Zovka. Poziv nije osjetio u kasnim (nikad nije kasno) nego u zrelim(36) godinama! AMEN!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)