Što nositi na Hod? Vol. 3

Koliko ćete ručnika nositi ovisi o vašim higijenskim navikama. Neki nose poseban ručnik za tuširanje, poseban za lice, poseban za more/jezero/bazen, a neki nose jedan za sve. U svakom slučaju dobro je imati jedan rezervni u slučaju da vam se ostali ručnici ne stignu osušiti.

Ostale neizostavne higijenske potrepštine su četkica za zube, pasta za zube, dezodorans, šampon, sapun, gel za tuširanje, oprema za brijanje (za muške)… Dobro je imati i sušilo za kosu u slučaju hladnog vremena kojem se ne nadamo. Šminka, pegla za kosu i figaro zabranjene su stvari 🙂

Ponesite dobru zalihu običnih i vlažnih maramica. Bit će vam potrebne stalno, pogotovo ako (ne daj Bože) odsjednete u mjestu gdje nema tuševa, a i to se događa.

Dobro je za hod imati i šešir ili kapu, sunčane naočale i kremu za sunčanje (za lice i vrat). Što veći faktor, manja je šansa da izgorite. 🙂 Ponesite si i kremu za opekline, za svaki slučaj.

Predlaže se da se mobiteli ne nose kako biste iskusili život “izvan civilizacije”, te se malo testirali. No, ako već nosite mobitel ne zaboravite punjač za njega, kao i punjač za fotoaparat, ako ga nosite. Ponesite i papir i olovku, švicarski nožić, ručnu bateriju… Nikad ne znate što će vam zatrebati u radu po skupinama.

Dobro je imati i krunicu, kao i Novi zavjet. Možda još nemate običaj čitati Božju riječ ili moliti krunicu, no na Hodu ćete vjerojatno steći ovu predivnu naviku 🙂

Ponesite novac i u kunama i u eurima. Ne treba vam puno novaca jer ćete tijekom cijelog Hoda imati osiguranu hranu i smještaj, no možda se zaželite nekog soka, slatkiša ili pak poželite kupiti neku sitnicu vašoj ovčici. I ne zaboravite da ćete u Italiji htjeti kupiti nekakav suvenir za vašu obitelj. Bitno je i da imate novca i u kovanicama kako biste mogli platiti WC na benzinskim postajama.

U putnu ćete torbu staviti većinu stvari. Ne uzimajte preveliku putnu torbu kako bi uspjelo sve stati u kombi.

Ponesite ruksak ili torbu koja ide preko ramena. U nju ćete staviti stvari koje trebaju biti uvijek s vama – novac, dokumente, maramice, fotoaparat, kabanicu/kišobran, jaknu/šuškavac, bocu vode/soka, nešto slatko… Jako je bitno da novac, dokumente i tehniku nosite uvijek sa sobom jer su se već događale krađe.

Ovo je treći i zadnji dio uputa. U nedjelju ćemo objaviti rezime, odnosno check listu stvari.

3 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)