Mlada misa fra Antonija Lovrića

„Svevišnji, svemoćni Gospodine dobri, Tvoja je hvala i slava i blagoslov svaki…
… hvalite i blagoslivljajte Gospodina moga, zahvaljujte njemu, služite njemu svi u poniznosti velikoj!“ ( sv. Franjo Asiški)

 

Zahvalan Bogu za sve Vas koje mi je darovao da budete prisutni u mojem životu, s radošću Vas pozivam na moje prvo svečano Euharistijsko slavlje. Bile su to riječi kojima nas je fra Antonio Lovrić, OFMCap, duhovni asistent frame Žabica, pozvao na svoju mladu misu u Dugom Selu, 26. lipnja 2011. Poučeni iskustvom njegove dobrote i veselja, kojima nas neprestano obasiplje s radošću smo se, mi framaši sa Žabice i Trsata, odazvali tom pozivu i uputili prema Dugom Selu. Odmah po dolasku, već na pragu obiteljske kuće, dočekao nas je taj, nama svima dobro poznati, osmjeh dobrodošlice našeg mladomisnika. Nakon dirljivog roditeljskog blagoslova ogromna se procesija uputila prema župnoj crkvi sv. Martina gdje se imala slaviti mlada misa. Svečanu je Euharistiju posebno obilježila prisutnost velikog broja župljana i mladomisnikovih prijatelja, kojih je bilo preko tisuću, ali i nadahnuta očinska riječ fra Ivice Petanjka, OFMCap koju je izrekao u homiliji. On je sve okupljene, a na poseban način mladomisnika pozvao da Bogu bude i ostane vjeran, a to će najbolje i jedino postići samo ako svakog dana iznova Bogu bude zahvaljivao na službi za koju ga je odabrao. On je to učinio već od svog prvog svečanog Euharistijskog slavlja, odabravši za svoje mladomisničko geslo upravo riječi sv. Franje: „Hvalite i blagoslivljajte Gospodina moga, zahvaljujte njemu, služite njemu, svi u poniznosti velikoj!“.


Nakon Euharistijskog stola svi smo se zajedno opet okupili oko obiteljskog stola gdje smo kroz pjesmu i ples u veselom raspoloženju svi zajedno proslavili ovaj veliki događaj ne samo za sve nas već i za cijelu Crkvu. Događaj u kojoj je Crkvi, svima nama, darovan jedan novi radnik u Gospodnjoj žetvi – novi svećenik. Neka mu Gospodin na tom putu svećeničkog služenja udijeli ustrajnost i snagu, da, kako je istaknuo propovjednik: ne bude prosječan, već posvema predan Bogu i njegovoj Riječi koja će od sada na poseban način usmjeravati njegove korake.

Na kraju želim samo ponoviti ono što je netko već prije mene zapisao: „Gospodin često svoje najveće darove daje preko onih kojima nije bila namjera utjecati na naše živote. Bog se jednako tako služi i nama, kako bi živote drugih ljudi dotaknuo i možda nepovratno izmijenio.“ Antonio, hvala ti na tome!

 

Antonio Šarin, Frama Rijeka – Trsat

1 Comment

  1. Antonio lijepo da si to podjelio sa nama. Tvom imenjaku želim ustrajnost i predanost svom pozivu 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)