Obećanja Frame Osijek – Tvrđa

„Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga.“

Na poziv „Budite nam prijatelji“ odzvali su se Framaši Frama našeg područja, te Framaši Frame Zagreb – Siget i Frame Tuzla, te uljepšali slavlje naših Obećanja koja su bila 18.06.2011. Nas je jedanaestero svjesno odlučilo još zauzetije i bliže nasljedovati Isusa Krista po uzoru na svetog Franju Asiškog, a sutradan, poslije mise u 9 h, bio je i obred primanja, gdje su dva nova člana naše frame započela program formacije u bratstvo Franjevačke maldeži. Svečano misno slavlje započelo je u 18 h, a predvodio ga je provincijski vikar sv. Ćirila i Metoda i gvardijan i župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama fra Dragutin Bedeničić, dok su u koncelebraciji sudjelovali još fra Mario Divković, duhovni asistent Frame Tuzla, fra Jakov Ripić, fra Bernardin Plantek, te p. Zoltan Duka koji je na početku Svete mise pozdravio sve prisutne.

Kako nam je ove godine tema bila prijateljstvo odlučili smo Lazare ovoga svijeta, naše prijatelje i bližnje, buditi za Krista pa smo poslije mise odlučili izaći pred crkvu i nastaviti s pjesmom i plesom. Nakon toga kratkog svjedočenja pošli smo u naše prostorije i tamo se malo okrijepili, a nakon toga imali smo prigodan skeč.

Shvaćajući da se međudobno ne poznajemo koliko bismo htjeli, odlučili smo se na jedan mali izazov. Napravili smo znakiće i na njih upisali citate iz Svetog pisma koji govori o prijateljstvu. Porukice su bile različite i svaka je predstavljala jednog Framaša Frame Tvrđa. Kada su naši prijatelji iz ostalih brastava izvukli znakiće, došli su do framaša Frame Tvrđa kojega je predstavljao taj znakić i započeo je jedan mali rad po grupama čiji je cilj bio međusobno upoznavanje i uspostavljanje boljih kontakata.

Nakon toga smo svi u duhu franjevaštva i framaštva zapjevali Hvalospjev ljubavi jednom bračnom paru koji je slavio godišnjicu braka i tako im poklonili, prema njihovim riječima, najljepši poklon kojega su ikada primili. Zatim smo se nastavili družiti, plesati i pjevati onako kako samo Framaši znaju, opušteno i veselo, do (prema fratrima ;)) kasnih noćnih sati. Tako je jedna framaška godina ponosno i slavno za sobom zatvorila vrata, a nova se framaška godina počela ohrabrivati i polako odškrinjavati svoja vrata.

Molimo za Božji blagoslov, dar Duha Svetoga i Franjin zagovor kroz tu novu godinu. Bvb+ 🙂

Tajana Keleković i Marko Vela – Frama Osijek – Tvrđa

6 Comments

  1. ah..svi su tu..samo mene nema 🙁
    dragi moji još jednom čestitam.. 🙂
    Ljubi vas vaše žuto srce 🙂 <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)