Kakav botoks, kakva estetska kirurgija kad smo već ovako predivni

Zelim pokazati da to što Isus kaže, zaista mora biti tako. On kaže: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga! Znači da moramo znati što to znači ljubiti samoga sebe?!

„Dodatak“ svakom danu stvaranja je svima poznat; „ I vidje Bog da je dobro“. A na kraju, kada je stvorio svoje posljednje, čovjeka, onda dodaje: “I vidje Bog da je jako dobro!” Čitaj između redaka.

Divimo se umjetničkim djelima, žonglerima koji skaču kroz vatrene obruče, prekrasnim zgradama, lijepom šarenom cvijeću, a ne pada nam na pamet da se divimo čovjeku koji u baš ovom trenutku stoji pored nas, ili još teže diviti se sebi kao Božjem stvorenju. A Bog je od nas stvorio nešto famozno.

Trebali bismo se iz dana u dan diviti samima sebi, ali ne iz krivih razloga i na krivi način. Trebamo iskoristiti to što smo stvoreni tako čudesno. Možemo pomagati nemoćnim, dignut se bakici u tramvaju, pomoći djetetu izgraditi kulu u pijesku, razveseliti tužnog i nahraniti gladnog, jednostavno možemo iskoristito samoga sebe za nešto bolje, a ne za provođenje vremena u ispraznim stvarima.

Reci svaki dan: “Hvala ti što sam stvoren tako čudesno!”

Shvatite da ako ne prihvaćate sebe, ne prihvaćate svoj život, kad niste zadovoljni svojom rudlavom kosom, pjegicama na nosu, možda 5 kg viška, svojom naravi ili okruženjem, kad ne možete prihvatiti život, tj. križ kojeg sami ne možemo mijenjati, onda se dogodi to da upadamo u depresiju, zapravo se tada mnogi pitaju zašto je Bog nešto takvo dopustio? Tek tada mu se sjetimo obratiti i onda mu još „pametujemo“.

Umjesto da mu kažemo: „Hvala!“.

Moramo prihvatiti stvari onakve kakve jesu. Grubo rečeno, mnogi se izlože raznim operacijama kako bi se uljepšali (točnije unakazili; gledala sam neku emisiju na TV-u i kaže omogućili su majci „popraviti grbavi nos“ zbog kojega ju od malena svi izruguju… Ona odlazi na operaciju i vraća se kao „nova“ osoba. Zar to nije glupo?!). Kad tako ne prihvaćamo sebe u onome što jesmo, bunimo se protiv Boga “koji nam je to priuštio”, mi ne volimo sebe. U tim trenucima nismo sposobni ni druge ljude prihvatiti i voljeti. U vlastitu neprihvaćanju sebe, srce nam nije na mjestu,pa tako ni kod odnosa prema ljudima oko nas. Kad sebe ne prihvaćamo, otežavamo i ljudima oko nas da nas prihvate i vole.

Zato ja volim pokazivati veliku radost i zahvalnost za život. I sami znate da vam je ugodnije biti uz ljude koji su vedri i radosni, koji na evanđeoski način vole sebe. Rado se s njima družimo i provodimo vrijeme s njima, a zasigurno znate i drugu stranu; kako nam je teško uz ljude koji nikad ničim nisu zadovoljni. Zato se ja družim s Framašima.

Trebamo se od toga liječiti i to ne nekakvim tabletama iz ljekarne, već sa „tabletama“ na kojima piše radost, sreća, zahvalnost, zadovoljstvo(nemojte sad na tablete pisat ovo navedeno)… U okolnostima u kojima živimo, svi su u nekakvoj strci, u brigama, trebamo pomoć jedni drugima i izliječiti se međusobno od depresije i nesposobnosti da optimizmom darivamo ljude oko sebe. Počnimo od sebe. Sutra se nasmij kad te netko trkne u tramvaju ili busu.

Ivana Linde, Frama Zagreb – Sveti Duh

6 Comments

  1. Joj pa zašto tako grubo razmišljanje? Bog nam nije dao internet, pa smo ga izmislili. Ako se netko nakon takve operacije osjeća bolje, što u tome ima loše? 🙂 Evo na primjer ja sam gunđalo i svjestan sam da se nekim ljudima teže družiti samnom, ali takav sam. Divim se framašima. Toliko optimizma i svega… Mogao bih reći da i sam želim biti u takvom stanju (što mogu samo kada zatvorim oči na svijet oko sebe)..

  2. stvarno super post…. sigurna sam da nema osobe koja se barem u necemu nije prepoznala… ali hvala dragom Bogu na predivnoj braci i sestrama koji nas ponekad i ”trknu” iz ljubavi …. Zna Otac! sto nam je potrebno 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)